Geschiedenis

De geschiedenis van Van Son & Koot is een verhaal van HARD WERKEN, DOORZETTINGSVERMOGEN EN INNOVATIE. Begonnen als lokale kwekerij en uitgegroeid tot een toonaangevende leverancier van planten over de hele wereld.

Onze successen zijn het resultaat van de inzet van ons team van GEPASSIONEERDE EXPERTS, die zich dag in dag uit inzetten voor de hoogste kwaliteit en klanttevredenheid. We zijn er trots op dat we deze TOEWIJDING kunnen combineren met WAARDEVOLLE PARTNERSHIPS  om onze klanten te voorzien van de beste producten en service.

Anno 1963

PASSIE VOOR PLANTEN wordt al sinds 1963 doorgegeven van vader op zoon en van compagnon naar opvolger. Het begon in 1963 op de kwekerij van de ouders van Jim Koot in Boskoop. Het werd Jim met de paplepel ingegoten.

Anno 1963
1999

1999

In 1999 kwam Jim Koot naar Kaatsheuvel en hij werd compagnon van Arjan van Son, de start van het HUIDIGE VAN SON & KOOT.

2009

Arjan van Son stapt uit het bedrijf. Samen met Jim Koot hebben ze samen SUCCESVOLLE JAREN gekend. Mede dankzij Arjan van Son behoort het huidige Van Son & Koot tot een van de toonaangevende spelers in de markt.

2009
2015

2015

Het bedrijf groeide en een nieuwe compagnon van Jim trad aan, Sebastiaan van der Heijden als commercieel directeur. Sebastiaan is na zijn studie begonnen op de functie van verkoper. Met zijn passie voor ONDERNEMERSCHAP, NATUUR EN INNOVATIE maakt hij het verschil.

2018

In 2018 treedt Jordy Gijsbrechts aan als operationeel directeur. Ooit begonnen als zaterdag hulp hoort Jordy als sinds jongs af aan bij deze BOTANIC FAMILY. Met deze aanstelling bestaat de directie uit 3 leden.

2018
2023

2023

Jim Koot heeft zijn passie voor het ondernemerschap mogen doorgeven binnen zijn FAMILIE. Dochter Shanice Koot is benoemd tot financieel directeur. Deze benoeming betreft een uitbreiding op directieniveau. Hiermee is de DERDE GENERATIE Koot aan het roer.

Met hart en ziel

Het huidige Van Son & Koot kent inmiddels een SUCCESVOLLE GESCHIEDENIS, waar we TROTS op zijn en die we MET ELKAAR hebben gecreëerd. Met HART EN ZIEL blijven we ondernemen en hopen we ook in de toekomst een mooie geschiedenis te schrijven.